Antalya Büyükşehir Belediyesi, yerelden kalkınma projeleri kapsamında kadın kooperatiflerine destek vermeye devam ediyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen “Üreten Kadınlar, Kazanan Yarınlar” projesi ile Korkuteli’nde kurulan Kadın Kooperatifleri Üretim ve Satış Merkezi’nde kadınlar, tarhana, makarna, erişte, reçel, salça ve turşu gibi yöresel ürünler üretiyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen tesiste, kadınlar kendi topladıkları sebze ve meyveleri ayıklayıp, kurutup, paketleyerek satışa hazır hale getiriyor. Üretim süreci, belediyede görevli gıda mühendisleri tarafından hijyen standartlarına uygun şekilde denetleniyor.
İkinci kooperatifle üretim kapasitesi arttı
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda Gıda Mühendisi Meltem Uz, Korkuteli’nde ikinci kadın kooperatifinin faaliyete geçtiğini belirtti. Ata tohumundan elde edilen buğday ununun tarhana, makarna, şehriye ve bulgur üretiminde kullanıldığını ifade eden Uz, mevsiminde üretilen reçellerin ve doğal fermantasyon yöntemiyle hazırlanan turşuların da satışa sunulduğunu söyledi.
Yöresel tarhanada Karakılçık buğdayı
7K Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Nurten Akbaba, Korkuteli tarhanasının meşhur olduğunu belirterek, yapımında ata tohumu Karakılçık buğday ununun kullanıldığını vurguladı.
Kadınlar için üretim, sosyalleşme ve gelir imkânı
ANTKOR Ekolojik Armoni Kadın Kooperatifi kurucu ortağı ve emekli Ziraat Mühendisi Hayriye Alimoğlu, tesiste çalışmanın kendisine hem ekonomik hem sosyal fayda sağladığını belirtti. Mevsiminde toplanan ürünlerden reçel, turşu ve kurutmalıklar hazırladıklarını ifade eden Alimoğlu, hobi bahçesinde yetiştirdikleri sebzelerin hormon ve ilaç kullanılmadan tarladan sofraya ulaştığını söyledi.
Vatandaşlardan yoğun ilgi
Kooperatif ürünlerini satın alan Gülşen Güneş, küçük çocukları için doğal ürünlere önem verdiğini belirterek, aldığı reçel, turşu ve yumurtalardan memnun kaldığını, bu nedenle tekrar geldiğini dile getirdi.
Kaynak: CUMHA – CUMHUR HABER AJANSI